Onze  paarden

Op onze boerderij wonen op dit moment 4 paarden.

Namelijk Olivia, Jessy, Tinkie en McKEnzie.

We zullen beginnen bij de grootste van het stel: Olivia.
Olivia is een mooie bruinbonte dame van ongeveer 155 cm hoog, zij hoort dus al bij de (kleine) paarden. 
Livy ze is erg zachtaardig en lief maar onzeker. We zijn rustig aan het werken aan haar zelfvertrouwen en beginnen weer vanaf 0 met opleren. 

Dan hebben we Jessy, Tinkie en McKenzie, dit zijn onze 3 tinkers.
Tinkie en McKenzie zijn zusjes met als mama onze mooie Jessy.

Jessy is een tinker van 1.38 m. Zij komt uit Ierland en is een super brave en rustige dame. Ze schrikt van niets, is erg relaxed maar wel heel menselijk. Als ik de weide in ga roept ze van ver en komt op haar gemakje dag zeggen. Ze is beleerd onder het zadel en het is dan ook op haar dat de kinderen aan de hand een rondje kunnen stappen of in stilstand ervaren hoe ontspannend het contact tussen mens en paard kan zijn.  

Dochterlief Tinkie is een heerlijke durfal en deugniet. Kusjes geven kan ze als de beste en als je spreekt van aanhankelijk dan is zij de eerste waar je aan denkt! Ze volgt je overal naartoe, komt altijd kijken wat je aan het doen bent en wil ook heel graag helpen. In de weide blijven als jij in de buurt bezig bent dat vind ze maar niets. Lekker mee helpen op het erf is veel meer haar ding. Ze is voor haar leeftijd voorzichtig met kinderen en is simpelweg een droom van een veulen!

McKenzie is hier bij ons op de boerderij geboren. Vanaf dag 1 is zij een echte durfal die het liefst de hele dag knuffelt. Net als haar grote zus is ze enorm nieuwsgierig en wil met alles meehelpen. Zij is erg zachtaardig en zal geen stap verkeerd zetten. Een echte lieverd die net wat gevoeliger is dan Tinkie.

links: Jessy met baby Tinkie bij de vorige eigenaar
rechts: Jessy met McKenzie