leren omgaan met (angst voor) honden

Heeft je kind last van angst voor honden? Wij begeleiden hen tot ze kunnen omgaan met deze angst. Het gaat dus niet altijd om het wegnemen van de angst zelf, maar onze focus ligt voornamelijk op het zelf bewust worden van de angst en deze het hoofd te kunnen bieden. Natuurlijk wordt dit allemaal leuk aangekleed en wordt het geen saaie les maar een interactief leermoment!

Dit doen we door de eigen angst te leren begrijpen, te leren wat de hond met zijn lichaamstaal wil zeggen en wat wij met onze lichaamstaal soms onbewust vertellen aan de hond. Al deze dingen zetten we ook echt om in de praktijk wanneer het kind er zelf klaar voor is. Dit door te oefenen met onze eigen honden in een veilige omgeving.

Wanneer er sprake is van angst dan zijn er altijd meerdere sessies nodig en deze zijn ook altijd individueel. Dit is heel belangrijk om niemand te forceren. Jullie kunnen zelf kiezen met hoeveel honden van verschillende grootte er geoefend zal worden. Het exacte aantal sessies die nodig zijn per kind is verschillend maar met 6 sessies van 1 uur kunnen bijna alle kinderen onze grootste hond aaien zonder angst.

Ook wanneer je geen angst hebt ben je natuurlijk van harte welkom om te leren omgaan met honden. Dingen zoals: hoe benader ik een hond, wat kan wel, wat kan niet komen dan allemaal aan bod en natuurlijk oefenen we dan ook op onze eigen honden! Dit kan indien gewenst in groep gebeuren.

Tarieven

1 sessie van 1 uur kost € 20